Peste 70% dintre respondenții unui sondaj afirmă că nu au auzit nimic despre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Liviu Volconovici (74,6%). Pe locul doi și trei sunt miniștrii facerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi (71,9%) și Justiției, Victoria Iftodi (70%). Cel puțin așa arată datele sondajului People Watch realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018.

La polul opus, cei mai mulți afirmă că au auzit și cunosc foarte bine activitatea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc (20,3%), a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici (16,1%).

În același timp întrebați  cât de bine își desfășoară activitatea ministerele, au primit calificativul de eficient și bine ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu 22,8% și ministerul Apărării cu 19%. La polul opus, cu un calificativ de neeficient și rău sunt ministrul Justiției cu 34,2 la sută și ministerul Economiei și Infrastructurii cu 35,4%.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul „People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 042 persoane în perioada 29 iunie – 9 iulie curent cu o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.