/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Năstase a adresat o scrisoare deschisă organizațiilor internaționale. Ce a solicitat liderul PPDA

missing
30 iulie 2018, ora 15:05

Primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase și-a adresat scrisoarea: instituțiilor acreditate în Republica Moldova, instituțiilor internaționale de investigație, ambasadorilor statelor membre UE și ambasadorului Statelor Unite. Drept pretext de înaintare a scrisorii a servit faptul că o parte din banii furați din bugetul țării provin din fonduri europene și americane. În opinia politicianului „contribuabilii străini au dreptul să știe cine i-a furat cu atâta impertinență”.

„Am decis în calitatea mea de primar ales al Capitalei Republicii Moldova să sesizez oficial mai multe organizații internaționale, pentru a lansa o anchetă internațională pentru identificarea valorilor financiare sustrase din visteria țării”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

În acest context, politicianul a mai solicitat organizațiilor internaționale:

„- Înghețarea conturilor din străinătate ale grupurilor și persoanelor asociate schemelor de corupție și spălare de bani din Republica Moldova.
– Sechestrarea tuturor bunurilor acestora din jurisdicțiile sesizate.
– Tragerea la răspundere penală a făptuitorului în conformitate cu normele de drept internațional.
– Aplicarea unor sancțiuni personalizate celor care conduc de-facto Republica Moldova.
– Anchetarea internațională a spălării a circa 30 de miliarde de dolari a mafiei rusești prin intermediul instanțelor de judecată din Republica Moldova și a sistemului financiar bancar aflat pe teritoriul municipiului Chișinău”, a cerut politicianul.

Amintim că FMI, ambasada SUA și șeful delegației UE la Chișinău au criticat pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale și măsurile de amnistie a capitalului, aprobat recent de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram