Meteorologii au emis Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. În acest context, inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vine cu câteva recomandări

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 30.07-01.08.2018 în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +30-+34 0 C. În aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere.

De asemenea, specialiștii îndeamnă oamenii să nu aprindă ruguri pe timp de odihnă în spații forestiere. Totodată salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat.

Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. Specialiștii îndeamnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vârf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.