Mișcarea de Rezistență ACUM anunță despre organizarea unui flashmob joi, 2 august, în fața televiziunii naționale. Organizatorii afirmă că Moldova 1 este o televiziune subordonată politic și cer ca aceasta fiind plătită din banii publici să informeze corect și obiectiv cetățenii.

„Mass media audiovizuală din Republica Moldova este în mare parte capturată, monopolizată de Plahotniuc și Dodon. Puținele posturi TV independente sunt sufocate de lipsa acută de finanțe, situație creată în urma monopolizării de către Plahotniuc a pieții de publicitate și a constrângerii de către acesta a donatorilor de publicitate să nu colaboreze cu presa liberă, singura care prezintă un tablou veridic al realităților din țara noastră. Holdingul lui Plahotniuc manipulează, minte, intoxică nestingherit opinia publică, căci singura instituție publică de reglementare în audiovizual, CCA, este capturată și ea. În aceste condiții este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o porta-voce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului”, se spune în descriere evenimentului.

Organizatorii spune că adevărul este că Moldova 1 tot a lui Plahotniuc este și-i apără cu fidelitate interesele, încălcând grav principiile de activitate a unei instituții publice de televiziune. Moldova 1 este și ea o instituție captivă, ca și alte instituții publice din statul nostru. Astfel, la 2 august, ora 12:00 ACUM cheamă oamenii în fața televiziunii naționale să se adune pentru ași cere drepturile de cetățeni, „pentru a spune răspicat că nu plătim instituția respectivă pentru ca ea să ne manipuleze și să-i facă jocurile unui criminal. Să cerem conducerii obediente a postului Moldova 1 să înceteze să facă jocuri politice și să revină la normalitate!”.

Potrivit paginii evenimentului 19 persoane afirmă că vor participa, iar 52 că sunt interesaţi.