750 de milioane de euro este clauza de reziliere incredibilă pe care o are Luka Modric cu Real Madrid și pe care Florentino Perez le-a transmis-o și celor de la Inter, care îl vrea pe croat. Cu toate acestea, mijlocașul de 32 de ani ar putea totuși să plece de pe Santiago Bernabeu pe o sumă mult mai mică, după "modelul" Cristiano Ronaldo, care s-a transferat la Juventus pentru o sumă cuprinsă între 105 și 117 milioane de euro, scrie digisport.ro.

Conform publicației italiane Gazzetta dello Sport, acest lucru ar fi posibil în baza unui pact între jucătorul croat și Perez. Astfel, înțelegerea verbală ar fi aceea că, în caz că are vreo ofertă și dacă va considera că timpul său pe Bernabeu a ajuns la final, Modric va trebui să fie lăsat să plece, dacă i-o cere personal președintelui, fără pretențiile financiare din clauza respectivă. În plus, în baza aceluiași „gentlemen agreement”, Modric poate pleca dacă Real câștigă pentru a 13-a oară Champions League, ceea ce s-a și întâmplat.

Tot pe același principiu, al unui „gentlemen agreement”, a plecat și Cristiano Ronaldo la Juventus. În cazul său, înțelegerea era ca președintele să-i mărească salariul la nivelul celui al rivalului de la Barcelona, Lionel Messi. Deși cei doi bătuseră palma înaintea finalei Champions League din 2017, Ronaldo a așteptat degeaba de atunci, iar totul a culminat cu un moment petrecut în timpul Cupei Mondiale când impresarul său s-a dus la negocieri cu Perez, dar președintele era plecat și l-a amânat de mai multe ori.

Luka Modric a ajuns la Real Madrid în 2012, de la Tottenham, pentru 33,7 milioane de euro. Mijlocașul de 32 de ani este considerat printre favoriții la câștigarea „Balonului de Aur” în acest an, după ce a câștigat a treia Ligă a Campionilor consecutiv și a ajuns în finala Cupei Mondiale cu naționala Croației.