/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Mesajul transmis de secretarul General de Stat al Ministerului Sănătății medicilor care iau mită

missing
04 august 2018, ora 09:28

„Constatăm că plățile informale, abuzurile cu darea şi luarea de mită în sistemul de sănătate rămâne pe moravul înrădăcinat al unora. Până acum, sondajele scoteau la iveală că cei mai corupți medici sunt chirurgii, traumatologii şi ginecologii. Iată că și unii medici-imagiști au apărut în ”imagine”… Care mai sunt, cine-i următorul? Rușine… Rușine celor, care accidental au îmbrăcat halatul alb, care prin astfel de comportament, conștient și fără nici un bun-simț umilesc pacienții, dar și întreaga comunitate medicală. Mă adresez acelora: nu umiliți colegii, nu umiliți cetățenii, nu umiliți țara, nu vă umiliți familiile… Mai bine plecați din sistem!”, a scris Gîlcă pe pagina sa de facebook.

Amintim că, CNA și Procuratura Anticorupție au făcut percheziții la Institutul Mamei şi Copilului și Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram