Ambasadorul agreat al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a prezentat luni secretarului general de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Mihail Căpățînă, copiile scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în țara noastră.

Potrivit unui comunicat al MAIE, Mihail Căpățînă și Oleg Vasnețov au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor moldo-ruse, subliniind importanţa intensificării dialogului politic bilateral, aprofundării cooperării comercial-economice, precum și extinderii colaborării în alte domenii reciproc avantajoase.

Secretarul General de Stat, Mihail Căpăţînă, i-a urat noului Ambasador al Federaţiei Ruse succese în activitate, asigurându-l pe diplomatul rus de întreaga susţinere a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Oleg Vasnețov a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale de pe lângă MAE al URSS și Academia Diplomatică a MAE al URSS. Activează în domeniul diplomatic de mai bine de 40 de ani și și-a început cariera în calitate de atașat cultural al Ambasadei URSS în Bulgaria.