La opt grădinițe din sectorul Ciocana, mun. Chișinău a fost adus inventar nou de bucătărie care contravine normelor sanitare. Bucătăresele spun că noile utilaje au fost instalate „doar de frumusețe”. Despre aceasta a comunicat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.

„La toate opt grădinițe au fost aduse ceaune sudate, ceea ce contravine normelor sanitare și tigăi subțiri care nici nu încap în aragaz. O bucătăreasă a zis că hotele au fost procurate numai pentru frumusețe, la temperaturile 35-40 de grade hota nu funcționează. Și noi vorbim despre majorarea salariilor, vorbim că noi înțelegem că ducem lipsă de bucătărese. Când noi investim un pic de bani din cât avem pentru hote, care au costat 100 de mii de lei o hotă, ea nu funcționează”, a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

La sfârșitul ședinței, Codreanu a cerut să fie prezentată o notă informativă, cine se face vinovat pentru achizițiile respective și cine a semnat primirea.