Plecarea lui Cristiano Ronaldo de pe Santiago Bernabeu nu este văzută drept o problemă de către Julen Lopetegui, ci ca pe o oportunitate. Spaniolul a declarat deja că ar fi mulțumit dacă lotul pe care-l conduce ar rămâne intact, fără veniri sau plecări. Astfel, fără portughez, în lotul lui Real există mai mult spațiu pentru ca alți jucători ofensivi să se exprime. Unul dintre aceștia este mijlocașul ofensiv Marco Asensio, scrie digisport.ro.

În confruntarea de duminică dimineață din International Champions Cup, dintre Real Madrid și Juventus Torino, Asensio a fost omul decisiv. El a intrat pe teren la începutul reprizei a doua, la scorul de 1-1 și a evoluat pe o poziție-surpriză. Mai exact, pe postul de vârf, în locul francezului Karim Benzema. Mutarea lui Lopetegui s-a dovedit a fi inspirată, asta pentru că Marco Asensio a reușit o dublă, stabilind astfel scorul final, 3-1. Vinicius Junior și Lucas au fost cei care au contribuit la golurile lui Asensio, „numărul 9 fals” al lui Real.

„Asensio, 9 fals? Nu-mi place acest termen, dar da, este o alternativă. Important nu este unde joci, ci cum joci”, a declarat antrenorul spaniol în conferința de după meci, conform AS.

În ultimele sezoane, în partidele în care Benzema nu a jucat, Cristiano Ronaldo și sporadic, Gareth Bale au avut rolul de „9 fals” la Real Madrid.