/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Peste 11 mii de locuri de muncă vacante în Moldova. Ce domenii duc lipsă de specialiști

missing
07 august 2018, ora 08:53

În total pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile peste (2239) locuri de muncă, ceea ce constituie circa 20 la sută din numărul total de posturi vacante. Pe lângă domeniul sănătății, cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în sectorul învățământului (370) și în sectorul financiar (206).

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă (9303) locuri de muncă, ce constituie 80 procente din numărul total de locuri de muncă vacante. În acest context printre cei mai căutați s-au demonstrat a fi cusătorii (2310), operatorii, aparatiștii, mașiniștii la instalații și mașini (750) și lucrătorii calificați în întreprinderi industriale (668).

Pentru muncitori necalificaţi sunt oferite următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (826), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (688) și hamal (230).

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram