Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre inițierea consultărilor publice a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere. În context, ANRE informează că prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.

Menționăm că, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,01 lei/litru pentru benzină și 16,89 lei/litru pentru motorină.

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia VERDE: +373 800 10 008.

Precizăm că ANRE a inițiat consultări publice a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, după ce Parlamentul a aprobat o lege care prevede că prețurile plafon va fi aprovat odată la trei luni. În acest context, părțile interesate pot prezenta obiecțiile și propunerile pe marginea Proiectului până la data de 24.08.2018.

Totodată, reieșind din faptul că termenul de modificare a metodologiei constituie 3 luni din momentul publicării Legi nr. 152 din 20 iulie 2018, în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, Agenția prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.