Instanța de judecată a prelungit mandatul de arest al sportivului K1, Mihai Pârgaru, cu încă 30 de zile la cererea procurorului. Luptătorul este învinuit pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane. Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a lui Pîrgaru și a sportivului Aurel Ignat.

Mihai Pîrgaru a fost reţinut pe 25 mai, iar peste o zi a fost reţinut şi Aurel Ignat. Cel de-al treilea învinuit de complicitate la comiterea acestor crime continuă, Eugen Deliu, este anunțat în căutare internațională.

Amintim că, Serghei Bejenari a decedat la mijlocului lunii mai, după ce a fost omorât în bătaie, în fața unui club din capitală. Poliția a reținut două persoane, luptătorii Mihail Pârgaru și Aurel Ignat. Ei sunt învinuiți de huliganism și vătămare corporală gravă soldată cu decesul unei persoane, iar dacă vor fi recunoscuți vinovați ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Ambii se declară nevinovați.