/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

SUA acuză oficial Rusia pentru cazul Skripal și anunță noi sancțiuni

missing
09 august 2018, ora 09:47

Departamentul de Stat a spus că Rusia a încălcat legea internaţională prin utilizarea de arme chimice sau biologice, inclusiv împotriva propriilor cetăţeni.

Noile penalităţi vor intra în vigoare luna aceasta. În primă fază, vor fi interzise exporturile de arme către Rusia.

Peste trei luni, dacă Moscova nu va da garanţii că nu va mai utiliza arme chimice şi dacă nu va fi de acord cu inspecţii ONU, Statele Unite vor putea atunci să blocheze aproape toate schimburile comerciale cu Rusia.

Serghei şi Iulia Skripal au fost otrăviţi în martie, în Marea Britanie, cu Novichok, o neurotoxină creată în Uniunea Sovietică. Londra a acuzat Kremlinul, dar ruşii au negat mereu orice implicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram