Capul unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri şi furturi din oficiile de schimburi valutare a fost arestat pentru 30 de zile la data de 9 august. Tânărul este cercetat penal pentru tâlharie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare. Alt membru al grupării este arestat în Germania, iar celorlalţi trei membri ai grupării le-au fost emise mandate de arest de alte judecătorii din ţară, pentru infracţiuni analogice comise în aceeaşi perioadă.

Potrivit datelor obţinute de către poliţişti, bănuiţii aveau o schemă bine organizată prin care comiteau infracţiunile. Aceşia purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor inclusiv răngi metalice. Deasemenea automobilul cu care comiteau infracţiunile îi schimbau plăcuţele de înmatriculare pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului

Oamenii legii au documentat activitatea grupului, iar la data de 7 august curent, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile membrilor, tineri cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Potrivit poliției, primul caz de jaf a avut loc în luna martie, când suspecţii au pătruns în blocul Universităţii de Stat a Moldovei, după care prin deteriorarea terminalului de plată , au sustras bani în sumă de 8200 lei , ulterior pătrunzând în alte două oficii de unde de asemenea au sustras mijloace bănești.

Alt caz a fost înregistrat în luna mai, în or. Durleşti. Bănuiţii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, prin deteriorarea uşii, după care din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau mijloace bănești în diversă valută. Astfel prin acţiunile lor criminale aceştia au cauzat proprietarilor un prejudiciu în valoare totală de peste 530 000 lei.