/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Liderii celor două Corei vor participa în luna septembrie la un summit bilateral la Phenian

missing
13 august 2018, ora 11:40

Oficiali din cele două Corei au ajuns la un acord în acest sens în urma discuţiilor de luni de la Panmunjom, un sat aflat în apropierea zonei demilitarizate din Coreea. Momentan nu a fost stabilită o dată exactă când ar putea să se desfăşoare întrevederea.

În cazul în care acest summit va avea loc ar fi a treia întrevedere a preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, după ce aceştia s-au mai întâlnit în aprilie şi mai.

Cu ocazia primului summit, liderii de la Seul şi Phenian au căzut de acord să conlucreze pentru a realiza denuclearizarea “completă” a Peninsulei Coreea.

“Coreea de Sud şi de Nord şi-au afirmat obiectivul comun de a realiza o Peninsulă Coreea fără arme nucelare prin denuclearizare completă”, se arată în declaraţia comună semnată de liderii celor două Corei la finalul summitului din luna aprilie.

Tot atunci, Seulul şi Phenianul au anunţat că vor depune eforturi comune pentru demararea unor discuţii cu SUA şi China cu scopul negocierii unui tratat de pace care să pună capăt în mod formal războiului din Coreea, ce s-a încheiat printr-un armistiţiu.

Războiul coreean, din perioada 1950-1953, s-a încheiat printr-un armistiţiu, semnat de Coreea de Nord, China şi SUA, reprezentând forţele ONU. Coreea de Sud nu a fost o semnatară a armistiţiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram