Un cetățean în vârstă de 43 de ani al Republicii Moldova, care a avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga a decedat. Persoana se afla în stare gravă la spital și nu a reușit să supraviețuiască.

În acest context, ofițerii IGSU se vor deplasa astăzi în regiunea Kaluga, pentru efectuarea procedurilor necesare de repatriere a corpului neînsuflețit. Autovehicolul specializat pentru transportarea corpurilor neînsuflețite de la compania contractată de Guvernul Republicii Moldova urmează să ajungă în Federația Rusă. Celelalte două persoane rămân internate în spitalul din Rusia și vor continua tratamentul până când medicii vor permite externarea acestora.

Amintim că la data de 4 august 2018 în urma accidentului grav pe teritoriul Federației Ruse șase cetățeni ai Republicii Moldova și-au pierdut inițial viața șase persoane, iar alte opt persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme. Săptămâna trecută cele șase cadavre și cinci persoane traumatizate au fost aduse acasă în Republica Moldova.