/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

20 de tone de mere moldovenești au fost interzise în Federația Rusă

missing
15 august 2018, ora 09:32

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului rus de control, identificarea speciilor de dăunători a fost confirmată și de rezultatele examenului de laborator.

Specialiștii din Moldova consideră că prezența unor dăunători în unele fructe proaspete este ceva firesc și nu ar trebui să fie motiv de interdicție a unui lot întreg. Mai devreme, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi, solicitat de IPN, a spus că, în cazul în care se depistează un dăunător într-un fruct, conform normelor internaționale se face fumigație, ca dăunătorul să nu fie în stare vie. Dar în Federația Rusă Molia sau viermele oriental este motiv de carantină, respectiv marfa este întoarsă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram