Nu toate sindicatele sunt de acord cu solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM) de a declara zilele de 28, 29 și 30 august libere. Președintele Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei a publicat o opinie separată vizavi de proiectul de Guvern ce urmează a fi aprobat de Guvern.

Potrivit acestea biroul executiv al federației sindicale la ședința din 15 august „și-a exprimat nedumerirea referitor la solicitarea CNSM către Guvernul R. Moldova privitor la zilele de odihnă în luna august, fără a se consulta în prealabil cu cea mai numeroasă Federație din componența sa. Pentru angajații din sectorul educațional sfârșitul lunii august este foarte important în pregătirea către un nou an școlar”, se menționează în opinia publicată de către Ghenadie Donos, președintele.

Amintim că, potrivit unui roiect de lege, Guvernul propune ca zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de sâmbătă, 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie 2018 – zile lucrătoare. În nota informativă a proiectului se precizează că acesta a fost elaborat la solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor.