Vineri, 17 august, la Chișinău se desfășoară Congresul Diasporei, ediția a VIII-a, eveniment parte a Zilelor Diasporei. Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, Congresul Diasporei oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Zilele Diasporei vor continua pe 18 august, atunci când la Chișinău are loc și al treilea offline al grupului Adoptă un Vot. Potrivit BDR sâmbătă va avea loc Cupa Diasporei la Minifotbal, str. Gh. Asachi, 21, cu participarea a patru echipe sportive: echipa Diasporei, Guvernului, Asociației Presei Sportive și a Asociației Tinerilor Românilor din afara granițelor, (ATRAG) Iași.

Iar, pe 19 august va demara Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediția a VI-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. DOR este dedicat copiilor și tinerilor din diasporă și celor din Republica Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine.

Lucrările Congresului Diasporei le puteți urmări mai jos: