/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Ședința în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată la solicitarea avocaților primarului de Orhei

missing
20 august 2018, ora 14:09

Totodată, Balan a precizat pentru TV8 că în ședința de astăzi urmau să fie audiați martorii apărării. Următoarea ședință a fost stabilită pe 24 august la ora 11.

Amintim că la ședința din 8 august au fost audiați martorii acuzării. Atunci, avocații Primarului din Orhei au declarat că martorii audiați au confirmat nevinovăția lui Ilan Șor, iar procurorii au spus că martorii au confirmat circumstanțele învinuirii.

Ilan Șor a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și jumătate de închisoare la 21 iunie 2017. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Sentința primei instanțe a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram