La Curtea de Ape Cahul urma să aibă loc o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor, însă aceasta a fost amânată la solicitarea avocaților Primarului de Orhei. Potrivit lui Iulian Balan, unu din avocații lui Șor, amânarea a fost cerută din cauza problemelor de sănătate pe care le-ar avea primarul.

Totodată, Balan a precizat pentru TV8 că în ședința de astăzi urmau să fie audiați martorii apărării. Următoarea ședință a fost stabilită pe 24 august la ora 11.

Amintim că la ședința din 8 august au fost audiați martorii acuzării. Atunci, avocații Primarului din Orhei au declarat că martorii audiați au confirmat nevinovăția lui Ilan Șor, iar procurorii au spus că martorii au confirmat circumstanțele învinuirii.

Ilan Șor a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și jumătate de închisoare la 21 iunie 2017. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Sentința primei instanțe a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.