Membrii grupului Adoptă un vot au lansat o campanie de mobilizare pentru protestul din 26 august din Piața Marii Adunări Naționale. Scopul campaniei este de a ajuta doritorii de a ajunge la protest cu transport și cazare.

„Protestul de duminică este o șansă unică de a ne exprima nemulțumirea față de regimul oligarhic și consecințele dezastruoase ale acestuia! În condițiile în care ne așteptăm la perturbarea microbuzelor de rută de către guvernare, campania „Adoptă un Protestatar” își propune să faciliteze într-ajutorarea protestatarilor cu privire la transport și cazare. Orice ajutor al protestatarilor din afara Chișinăului e în special binevenit!”, spun organizatorii campaniei.

Astfel, persoanele care merg la protest cu mașina proprie și mai au locuri sunt rugați să posteze în grupul „Adoptă un Vot” un anunț pentru a „adopta” protestatari. Pentru a ușura căutarea, la finalul postării aceștia sunt rugați să indice prin hashtag-uri #transport, #ofer, #localitatea de unde pornește și #câte locuri libere are. De asemenea, pentru a „adopta” pe o seară în Chișinău protestatari care nu se vor putea întoarce acasă, include #cazare și #ofer.

La rândul lor, protestatarul care vrea să fie „adoptat” poate crea o postare de genul #caut, #trasport/#cazare, #localitatea de unde pornesc și poate răspunde la oferte în comentarii.

Când s-a rezolvat situația din postare – mașina s-a umplut, cazarea s-a găsit etc. autorii anunțurilor sunt rugați să adauge la începutul postării [Adoptat].

Amintim că, la 26 august îi Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un protest împotriva actualei guvernări.