Participanții la cea de-a treia ediția a offline-ului organizat de comunitatea „Adoptă un Vot” au adoptat o nouă Rezoluție în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din februarie 2019. Moldovenii din diasporă au înaintat solicitări Guvernului, opoziției, partenerilor externi, dar și cetățenilor R. Moldova.

Astfel, de la autorități diaspora cere anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul proporțional, sau cel puțin introducerea turului II la circumscripțiile uninominale; cer adoptarea proiectului de lege în care sunt prevăzute drepturile speciale ale alegătorilor din diasporă și executarea urgentă a adreselor Curții Constituționale, șase la număr, din Hotărârea de validare a alegerilor prezidențiale din 2016. Ultima cerință față de autorități este demiterea Comisiei Electorale Centrale.

Opoziției le cere crearea grabnică a blocului electoral de către partidele de opoziției față de actuala guvernare, care în rezultat va fi susținut masiv de către alegătorii din diasporă și din țară.

Partenerilor externi, diaspora îi solicită revizuirea condițiilor de finanțare a Republicii Moldova luând în calcul uzurparea puterii în stat; și aplicarea legii Magnitski față de cei care au uzurpat puterea în Moldova.

Diaspora a venit și cu solicitări față de cetățenii R. Moldova, atât din țară, cât și de peste hotarele ei. Aceștia sunt îndemnați să se alăture mișcării de protest permanent, astfel exprimându-și nemulțumirea față de regimul oligarhic, să se implice activ în procesul electoral și cei din diasporă, care pot, să vină acasă și să-și dea votul în Moldova pentru alegerile parlamentare din 2019.

Textul integral al rezoluției poate fi citit mai jos:

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!