/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Textul rezoluției adoptate la cel de-al treilea offline și solicitările către guvernare, opoziție și partenerii externi

missing
21 august 2018, ora 10:25

Astfel, de la autorități diaspora cere anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul proporțional, sau cel puțin introducerea turului II la circumscripțiile uninominale; cer adoptarea proiectului de lege în care sunt prevăzute drepturile speciale ale alegătorilor din diasporă și executarea urgentă a adreselor Curții Constituționale, șase la număr, din Hotărârea de validare a alegerilor prezidențiale din 2016. Ultima cerință față de autorități este demiterea Comisiei Electorale Centrale.

Opoziției le cere crearea grabnică a blocului electoral de către partidele de opoziției față de actuala guvernare, care în rezultat va fi susținut masiv de către alegătorii din diasporă și din țară.

Partenerilor externi, diaspora îi solicită revizuirea condițiilor de finanțare a Republicii Moldova luând în calcul uzurparea puterii în stat; și aplicarea legii Magnitski față de cei care au uzurpat puterea în Moldova.

Diaspora a venit și cu solicitări față de cetățenii R. Moldova, atât din țară, cât și de peste hotarele ei. Aceștia sunt îndemnați să se alăture mișcării de protest permanent, astfel exprimându-și nemulțumirea față de regimul oligarhic, să se implice activ în procesul electoral și cei din diasporă, care pot, să vină acasă și să-și dea votul în Moldova pentru alegerile parlamentare din 2019.

Textul integral al rezoluției poate fi citit mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram