Un jurnalist iranian a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a scris pe Twitter despre imamul Reza, una dintre cele 12 figuri venerate de şiiţi că ar fi fost "unul de-ai noştri”, sugerând că ar fi permis tinerilor să se distreze, scrie Mediafax.

Jurnalistul Mir Mohammad-Hossein Mir-Esmaili a făcut comentariul de pe reţeaua socială după ce ayatollahul Ahmad Alamolhoda a interzis concertele în oraşul Machhad, unde se află mausoleul imamului Reza. „Alamolhoda zice că dansul şi muzica sunt o insultă la adresa imamului Reza! Haide, nu ne minţiţi, imamul Reza este unul dintre noi”, a scris jurnalistul.

Mir-Esmaili, angajat la cotidianul Jahan-e Sanat, a fost arestat în luna aprilie 2017, arată Le Figaro.

La scurt timp după publicarea comentariului pe Twitter, jurnalistul se pare că deja primise ameninţări de agresiune fizică: „cei care îşi spun musulmani, de ce ameninţă că stropesc cu acid şi că ucid?”, a scris el. Duminică instanţa a decis că Mir-Esmaili se face vinovat de insultă la adresa Islamului şi al responsabililor guvernamentali şi de răspândirea de minciuni şi de conţinut imoral în spaţiul public.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!