/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pedeapsa DURĂ pe care a primit-o un jurnalist iranian pentru că a jignit un imam pe Twitter

missing
21 august 2018, ora 08:54

Jurnalistul Mir Mohammad-Hossein Mir-Esmaili a făcut comentariul de pe reţeaua socială după ce ayatollahul Ahmad Alamolhoda a interzis concertele în oraşul Machhad, unde se află mausoleul imamului Reza. “Alamolhoda zice că dansul şi muzica sunt o insultă la adresa imamului Reza! Haide, nu ne minţiţi, imamul Reza este unul dintre noi”, a scris jurnalistul.

Mir-Esmaili, angajat la cotidianul Jahan-e Sanat, a fost arestat în luna aprilie 2017, arată Le Figaro.

La scurt timp după publicarea comentariului pe Twitter, jurnalistul se pare că deja primise ameninţări de agresiune fizică: “cei care îşi spun musulmani, de ce ameninţă că stropesc cu acid şi că ucid?”, a scris el. Duminică instanţa a decis că Mir-Esmaili se face vinovat de insultă la adresa Islamului şi al responsabililor guvernamentali şi de răspândirea de minciuni şi de conţinut imoral în spaţiul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram