Scandalul Skripal: Marea Britanie va cere Uniunii Europene să impună mai multe sancţiuni Rusiei

21 august 2018, ora 12:31

Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Statele Unite consideră că Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic din Marea Britanie ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal. Kremlinul neagă orice acuzaţie.

La începutul lunii acesteia, Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni Rusiei, afirmând că Rusia trebuie să ofere dovezi care să ateste faptul că Moscova a renunţat la utilizarea armelor chimice.

Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Blocul comunitar în 2019, însă politica sa privind sancţiunile va fi determinată la Bruxelles. Uniunea Europeană a decis recent să reînnoiască sancţiunile impuse Moscovei în urma anexării Crimeei şi activităţii desfăşurate în regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram