/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Agricultorii și piscicultori vor avea acces la apa lacurilor date în arendă

missing
22 august 2018, ora 12:31

Potrivit ministerului Agriculturii, modificările au scopul de a contribui la îmbunătățirea situației din domeniul gospodăririi apelor și va permite utilizarea acesteia pentru necesitățile comunității, pentru irigație dar și pentru piscicultură. Astfel, modificările permit soluționarea neînțelegerilor dintre utilizatorii de apă și deținătorii de lacuri și va contribui la dezvoltarea unei agriculturi competitive în țară.

În prezent majoritatea construcțiilor hidrotehnice ale lacurilor de acumulare sunt transmise în arendă. Cu toate acestea arendașii consideră că și apa din lacul de acumulare este în folosința acestora, iar utilizatorii de apă, care dispun de drepturi legale, nu au acces la pomparea apei pentru irigarea terenurilor agricole sau pentru adăpatul animalelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram