Veste bună pentru agricultori și piscicultori. Aceștia vor putea folosi apa din lacuri pentru irigare. Asta după ce Executivul a aprobat în ședința de luni, 20 august, câteva modificări la regulamentul privind exploatarea lacurilor de acumulare.

Potrivit ministerului Agriculturii, modificările au scopul de a contribui la îmbunătățirea situației din domeniul gospodăririi apelor și va permite utilizarea acesteia pentru necesitățile comunității, pentru irigație dar și pentru piscicultură. Astfel, modificările permit soluționarea neînțelegerilor dintre utilizatorii de apă și deținătorii de lacuri și va contribui la dezvoltarea unei agriculturi competitive în țară.

În prezent majoritatea construcțiilor hidrotehnice ale lacurilor de acumulare sunt transmise în arendă. Cu toate acestea arendașii consideră că și apa din lacul de acumulare este în folosința acestora, iar utilizatorii de apă, care dispun de drepturi legale, nu au acces la pomparea apei pentru irigarea terenurilor agricole sau pentru adăpatul animalelor.