/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Facebook a eliminat 652 de conturi care aveau legături politice cu Rusia şi Iran

missing
22 august 2018, ora 11:45

Reţeaua de socializare online a transmis că a şters 652 de pagini, grupuri şi conturi care aveau legături cu Rusia şi in mod surprinzător cu Iran, pentru “comportament neautentic coordonat” care includea distribuirea de materiale politice.

Compania a intensificat semnificativ încă de anul trecut monitorizarea pe platforma sa, când a recunoscut că agenţi ruşi au purtat cu succes operaţiuni de influenţă politică pe Facebook, menite să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016.

Reţeaua socială a spus că nu şi-a încheiat analiza materialului şi a refuzat să spună cum sau de ce actorii sprijiniţi de stat se comportau aşa cum au făcut-o. Dar a spus că a informat guvernele Statelor Unite şi Regatului Unit, precum şi Departamentul de Stat şi Trezoreria SUA, din cauza sancţiunilor continue împotriva Iranului.

“Există multe lucruri pe care nu le ştim încă”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei, într-o scurtă conferinţă de presă, care a avut loc marţi după-amiază.

Facebook a declarat că acţiunile de eliminare a paginilor, grupurilor şi conturilor în dimineaţa zilei de marţi au fost rezultatul a patru investigaţii, trei care implică Iran şi una care implică Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram