/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Un membru al Platformei DA, reținut la vamă. În automobilul bărbatului au fost găsite cartușe

missing
22 august 2018, ora 15:37

Potrivit poliției de frontieră, după trecerea tuturor formalităților de control la autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova, bărbatul a prezentat actele de călătorie reprezentanților Serviciului Grăniceri ai Ucrainei. În timpul verificărilor și în baza analizei de risc grănicerii ucraineni au recurs la controlul fizic de nivel II asupra autoturismului, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, au fost depistate în mijlocul de transport, într-un loc special amenajat muniții care se utilizează pentru pistol-mitralieră ”kalashnikov”.

În același timp, într-o intervenție video, Ruslan Verbițchi afirmă că grănicerii ucraineni au fost sesizați de cineva să verifice mașina sa, și aceștia mult timp nu puteau găsi cartușele, ulterior li s-a indicat locul exact. Verbițchi afirmă că va fi dus la Ștefan Vodă unde va fi anchetat de Serviciul de Securitate Ucrainean.

În același timp, poliția de frontieră anunță că bărbatul a fost preluat în custodia autorităților ucrainene pentru examinarea cazului și elucidarea tuturor circumstanțelor.

Platforma DA, membru al cărei este Ruslan, susține că astfel guvernarea intimidează participanții la protestul de duminică și discreditează organizatorii. Drept exemplu aceștia au menționat și atacurile mediatice asupra lui Gheorghe Petic și Rosian Vasiloi. „Din cadrul acelorași activități de denigrare face parte și plasarea în autoturismul personal al activistului civic Ruslan Verbițchi a mai multor cartușe și înscenarea unei fapte penale pe numele acestuia cu implicarea instituțiilor ucrainene, cu sau fără voia lor. Recurgerea de către guvernarea oligarhică de la Chișinău la mijloacele banditești utilizate în anii 90 denotă frica acesteia de mișcarea populară care ia amploare pe întreg teritoriul țării și în diasporă, inclusiv prin constituirea celulelor de rezistență”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

În același timp, Platforma DA anunță că prin acest comunicat sesizează instituțiile internaționale să monitorizeze „îndeaproape activitățile ilegale ale guvernării de încălcare flagrantă a drepturilor noastre constituționale, protejate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și de obstrucționare a unor proteste eminamente pașnice și democratice”.

Amintim că, duminică la Chișinău este anunțat un protest de amploare organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM, din care face parte și Platforma DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram