Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM cere televiziunii publice Moldova 1 timp de emisie pentru opoziția anti-oligarhică și să reflecte protestul din 26 august. O declarație în acest sens a fost prezentată în fața sediului televiziunii.

„Dictatura instaurată în Republica Moldova limitează total dreptul fundamental al cetățenilor la libertatea de exprimare și la libera formare a opiniei. Mass-media audiovizuală este în mare parte capturată, iar cele câteva posturi TV independente sunt reduse la tăcere prin pârghii economice, concurență neloială, piața de publicitate fiind monopolizată de binomul toxic Plahotniuc-Dodon. Dar cel mai grav este că și televiziunea publică Moldova 1 s-a transformat fățiș într-o portavoce a guvernării anti-populare, chiar dacă este plătită de popor, de cetățenii contribuabili”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit declarației ACUM, Moldova 1 a ajuns să fie o instituție de „buzunar a lui Plahotniuc”, iar serviciul de programe al acesteia, emisiunile informative și de analiză sunt realizate în așa fel, încât să se creeze impresia că în Republica Moldova nici nu există opoziție anti-oligarhică sau că aceasta e puțin numeroasă și nu are niciun sprijin în societate.

„Ignorarea și denigrarea opoziției, iar odată cu ea a sute de mii de oameni care și-au exprimat voința clară de schimbare, inclusiv în cadrul scrutinului electoral din capitală, este inadmisibilă”, se spune în declarație.

În context, ACUM cere conducerii postului public de televiziune Moldova 1:
• Să înceteze să exprime în exclusivitate voința puterii anti-populare și să ofere neîntârziat timp de antenă opoziției anti-oligarhice.
• Să reflecte amplu și obiectiv protestul organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM pe 26 august 2018 în PMAN din Chișinău, cu invitarea organizatorilor, a experților și analiștilor politici independenți, cu alte puncte de vedere decât cele ale regimului cleptocratic Plahotniuc-Dodon.

Amintim că duminică la Chișinău, și concomitet în mai multe orașe europene, se anunță un protest de amploare împotriva guvernării.