/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ce spune Ludmila Kozlovska despre legătura cu PAS, Platforma DA și atacul lui Vlad Plahotniuc

missing
24 august 2018, ora 12:42

Activista ucraineană Ludmila Kozlovska a declarat Europei Libere că criticile pe care i le-a adus liderul partidului moldovean de guvernământ, Vlad Plahotniuc, sunt cea mai bună dovadă a eficienței fundației sale, care a vorbit la Bruxelles despre încălcarea drepturilor omului în R. Moldova. Activista care conduce fundația „Dialog Deschis” a fost acuzată de autoritățile poloneze că ar lucra în interesul Rusiei, punând în pericol securitatea națională, și a fost expulzată din spațiul Schengen, pe 13 august, dar respinge acuzațiile.

„Pentru prima dată, astăzi, Plahotniuc a vorbit despre mine și mi-a pronunțat numele în mod public. Pentru mine, aceasta înseamnă că eforturile noastre de a promova impunerea de condiții din partea donatorilor pentru ajutoarele date Moldovei și de a-l pedepsi pe Plahotniuc în legătură cu violarea drepturilor omului și abuzul de putere sunt eficiente”, a spus Kozlovska.

Într-un interviu publicat de agenția IPN, Plahotniuc repetă că activista ar avea legături cu spionajul rus și o acuză că „s-a ocupat intens de denigrarea Republicii Moldova în Europa” împreună cu liderii opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase.

În interviul cu Europa Liberă, Kozlovska a confirmat, pe de altă parte, că a plătit biletul de avion al liderei opoziției moldovene Maia Sandu pentru participare la o conferință la Bruxelles pe tema apărării drepturilor omului în R. Moldova.

Fundația ei pentru drepturile omului, Dialog Deschis, a început activitățile legate de Moldova în vara lui 2016, când a primit o solicitare de ajutor din partea familiei și avocaților lui Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri moldovean, condamnat între timp în R. Moldova pentru implicare în furtul miliardului, fusese reținut în Ucraina și extrădat Republicii Moldova.

Ludmila Kozlovska spune că organizația ei pentru drepturile omului a abordat cazul lui Platon exclusiv din perspectiva încălcării drepturilor omului, considerând că s-au comis asemenea încălcări în timpul arestului și extrădării. Dar a încetat să se mai ocupe de caz când a aflat despre presupusa implicare a lui Platon în furtul miliardului.

Kozlovska dezminte că ar fi agentă rusă sau cetățeancă a Rusiei și spune că autoritățile Poloniei au expulzat-o din motive politice, anume pentru că soțul ei polonez a scris un articol împotriva guvernului conservator de la Varșovia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram