/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/DOC/ Protestul din 26 august: IGP a pornit o cauză pentru „pregătirea la dezordini în masă”

24 august 2018, ora 11:06

Potrivit sesizării, oamenii legii în cadrul procesului au constatat că, anumite persoane au postat pe rețeaua de socializare facebook înregistrări video și mesaje prin care cheamă la participare activă la dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri și aplicarea altor obiecte în calitate de armă, precum și de opunere de rezistență violentă sau armată reprezentanților autorităților, implicit pregătesc comiterea unor astfel de fapte în cadrul întrunirii preconizate pentru 26 august curent.

Astfel, direcția a recomandat PLDM-ului care este organizatorul protestului, reieșind din înregistrarea depusă la primăria Chișinău în numele Comitetului Mișcării Naționale de Rezistență ACUM, să desemneze un coordonator al întrunirii, să creeze un aparat propriu de menținere a ordinii, să îndepărteze din cadrul întrunirii a persoanelor violente etc.

În același context, organul de urmărire penală atrage atenția organizatorilor întrunirii din 26 august că aceasta trebuie să se desfășoare exclusiv pașnic și în limite legale. De altfel, ar putea să survină, după caz, răspunderea civilă, penală sau contravențională.

Sursa: FB/Ion Terguta

Sursa: FB/Ion Terguta

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram