A fost creat un grup de lucru pentru ameliorarea situației din domeniul serviciilor de taxi și asigurarea cetățenilor cu servicii calitative. La prima ședință a grupului, s-a discutat ca administratorii companiilor de taxi să înregistreze toate unitățile de transport care prestează servicii de taxi și să activeze legal.

Totodată, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a fost identificată o problemă ce ține de accesul la aparate de taxat – importul și înregistrarea acestora în Republica Moldova. În acest sens, Gaburici a cerut Ministerului Finanțelor să le fi asigurat accesul companiilor de taxi la aparate de taxat și să fie facilitat importul acestora în număr mai mare, ținând cont de necesitățile apărute urmare a obligației de a emite călătorilor bonuri de casă.

De asemenea, Gaburici a făcut referire și la modificările operate la Codul rutier, care vor intra în vigoare din 1 octombrie 2018 și conform cărora companiile, care prestează servicii online vor fi obligate să activeze după aceleași reguli.