Republica Moldova va deveni în premieră Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Timp de două zile, peste 200 de vizitatori din 70 țări ale lumii vor aborda subiecte din domeniu și vor explora destinații cu gust autentic, în cadrul Conferinței Globale a Turismului Vinicol”, ediția a III-a, desfășurate sub egida UNWTO. Evenimentul este organizat de Organizația Mondială a Turismului în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Conferința se va desfășura în perioada 6-7 septembrie 2018 și constituie o reconfirmare a faptului că țara noastră a devenit un lider mondial în domeniul vitivinicol, alături de țări precum Georgia, Argentina, Chile etc., cu un potențial enorm pentru turismul vitivinicol.

Potrivit ministerului Agriculturii, evenimentul este o oportunitate pentru a continua campania națională de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică, intitulată „Fii Oaspetele Nostru” (“Be Our Guest”), sub egida brandului turistic de țară „Pomul vieții”. Acțiunea își propune să încurajeze cetățenii moldoveni, inclusiv pe cei din diasporă, să devină ambasadori ai călătoriilor în Republica Moldova și să-și invite prietenii de peste hotare să o viziteze.

Astfel, Moldova își deschide frontierele pentru toți doritorii de aventuri turistice.