Partidul Acțiune și Solidaritate cere explicații autorităților pentru situația din centrul Capitalei. Solicitarea vine după ce în Piața Marii Adunări Naționale a fost aprobată o manifestație cu frigărui, muzică și mâncare.

„În ziua unor proteste de amploare organizate de cetățeni, autoritățile au aprobat o manifestație cu frigărui, mâncare, scaune și muzică de sărbătoare! Așa ceva nu se poate! Cerem explicații autorităților pentru situația periculoasă pe care o creează! Trebuie sa ieșim cât mai mulți azi în PMAN, să protestăm pașnic, sa le arătăm că nu ne e frică!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Partidului.

Precizăm că astăzi cu câteva ore înaintea protestului masiv anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, în centrul capitalei a fost instalată o scenă și amenajate bucătării improvizate, aduse mese, scaune, corturi și produse alimentare. Aceasta în cadrul unui miting, organizat de partidul Șor, deși potrivit primăriei manifestația trebuia să fie organizată de organizația „Salvgardare” , condusă de activista Maia Laguta, și un grup de transportatori împotriva scumpirii carburanților. La începutul evenimentului Laguta și reprezentanții grupului au urcat pe scenă.