/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Marșul Centenar: Unioniștii așteaptă în vama Albița să treacă frontiera

27 august 2018, ora 09:07

„Azi, de Ziua Independenței Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică, singurul cadou pe care ni-l dorim este să fim lăsați să continuăm marșul nostru pe jos, din care am străbătut 1200 de km. Guvernul de la Chișinău a arătat că se teme de 100 de tineri cu steaguri tricolore și care poartă tricouri cu mesaje unioniste, că se teme de anul Centenarului Marii Uniri. Noi nu ne temem de nimic pentru că știm care este direcția corectă: reîntregirea națională”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Menționăm că duminică, 26 august, Poliția de Frontieră a României a permis participanților la Marșul Centenar să traverseze granița de la Ungheni pe jos, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a refuzat să facă același lucru, deși într-o acțiune similară, în 2015, grănicerii din stânga Prutului i-au lăsat pe unioniști să treacă podul feroviar pe jos. Ieri, Poliția de Frontieră a declarat că nu le permit trecerea deoarece potrivit unor informații operative măsura ar putea fi deturnată prin provocări în zona de frontieră cu regim special.

Marșul Centenarului a pornit din Alba Iulia pe 1 iulie și pe 1 septembrie va ajunge la Chișinău, unde va avea loc o manifestație stradală de amploare pentru Unire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram