Centrul Capitalei este împânzit de polițiști și de protestatarii care sunt izolați în scuarul Catedralei. Participanții la protestul ACUM scandează „Asta nu e democrație” și își cer dreptul de a depune flori la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, de unde au fost evacuați forțat în dimineața zilei de 27 august.

Potrivit poliției, protestatarii au fost evacuați în baza unei dispoziții a primarului prin care în permietrul mai multor străzi sunt interzise manifestațiile publice.

Precizăm că protestul de astăzi este o continuare a Adunării Generale a Cetățenilor care au adoptat o Proclamației prin care cer demisia Guvernului Filip, organizarea unor alegeri libere ș corecte în baza sistemului proporțional de vot, validarea alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei, anularea imediată a legii amnistiei fiscală, finalizarea investigației privind furtul miliardului și tragerea la răspundere a celor implicați, adoptarea legii Mangnitky și urmărirea penală de către instituțiile UE a cetățenilor R. Moldova pe teritoriul UE unde au fost comise fraudele.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!