Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlcă, susține că protestatarii evacuați din scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt nu s-au adresat pentru asistență medicală.

„Am verificat personal: astăzi nu s-au înregistrat careva adresări pentru asistența medicala din partea protestatarilor evacuați din scuarul monumentului lui Ștefan cel Mare”, a scris Gîlcă pe pagina sa de facebook.

Tot acolo, el a declarat că apreciază „acțiunile legitime ale poliției și ale organelor de forță care au fost protective pentru integritatea fizică și sănătatea protestatarilor”.

La finalul mesajului său el a menționat că toate instituțiile medicale activează după orar obișnuit și de Ziua Independenței și în perioada minivacanței.

Amintim că, în dimineața zilei de 27 august, mai mulți protestatari au fost evacuați forțat din scuarul Ștefan cel Mare. Ulterior pe rețele de socializare s-au postat imagini cu spatele unuia plin de vânătăi, cum un alt protestatar era în stare de inconștiență și că mai mulți au acuzat dureri și prezența vânătăilor.