În dimineața zilei de 27 august, protestatarii de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare au fost evacuați forțat de poliției în baza unei dispoziții semnate de primarul interimar al Capitalei Ruslan Codreanu. Edilul a explicat pentru TV8 că este o dispoziție de rutină, care se semnează de zeci de ori, dar nu este de evacuare, dar de limitare a accesului public în anumite locuri.

„Este o dispoziție de rutină, care se semnează zeci de acte de astfel de dispoziții pe an, atunci când au loc vizite sau delegații oficiale sau sunt sărbători Naționale. Este Legea cu privire la întruniri și art.3 din legea dată care spune că în cazul desfășurării unor acțiuni oficiale sau a unor lucrări de reparație, autoritatea la cererea unor autorități interesate poate declara închise temporar accesului public la anumite locuri. Astfel. a fost cererea Serviciului pentru Protecție și Pază de Stat către autoritatea publică locală pentru a limita accesul public în anumite locuri. Nu a fost de evacuare așa cum se interpretează și nu o fost pentru o anumită sau altă manifestație”, a declarat Codreanu.

El a precizat că dispoziția a fost semnată la sfârșitul săptămânii trecute și viza vreo șapte străzi, dar nu își amintește exact care, printre care Sfatul Țării și PMAN.

Codreanu a accentuat că „nu a fost o dispoziție de evacuare, așa cum se interpretează, dar o dispoziție de limitare a accesului liber în anumite locuri publice. Și nu a fost semnată anume pentru manifestația de astăzi, pentru că nu se știa că ei vor rămâne peste noapte”, a menționat acesta cu referire la protestul ACUM.