/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Ruslan Codreanu explică în baza cărei dispoziții au fost evacuați protestatarii și le este interzis accesul în PMAN

missing
27 august 2018, ora 11:09

„Este o dispoziție de rutină, care se semnează zeci de acte de astfel de dispoziții pe an, atunci când au loc vizite sau delegații oficiale sau sunt sărbători Naționale. Este Legea cu privire la întruniri și art.3 din legea dată care spune că în cazul desfășurării unor acțiuni oficiale sau a unor lucrări de reparație, autoritatea la cererea unor autorități interesate poate declara închise temporar accesului public la anumite locuri. Astfel. a fost cererea Serviciului pentru Protecție și Pază de Stat către autoritatea publică locală pentru a limita accesul public în anumite locuri. Nu a fost de evacuare așa cum se interpretează și nu o fost pentru o anumită sau altă manifestație”, a declarat Codreanu.

El a precizat că dispoziția a fost semnată la sfârșitul săptămânii trecute și viza vreo șapte străzi, dar nu își amintește exact care, printre care Sfatul Țării și PMAN.

Codreanu a accentuat că „nu a fost o dispoziție de evacuare, așa cum se interpretează, dar o dispoziție de limitare a accesului liber în anumite locuri publice. Și nu a fost semnată anume pentru manifestația de astăzi, pentru că nu se știa că ei vor rămâne peste noapte”, a menționat acesta cu referire la protestul ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram