După ce au fost evacuați forțat de polițiști de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare, care a fost izolat de un cordon de polițiști, participanții s-au adunat în parcul Catedralei lângă strada Bănulescu Bodoni.

UPDATE. 11:56. Protestatarii au mers într-un marș în centrul Capitalei. Au fost pe la reședința de stat și ulterior au revenit la monumentul lui Ștefan cel Mare, unde protestează pașnic.

UPDATE. 10:21. ÎN PMAN are loc o paradă a portului național, în timp ce protestatarii sunt izolați de polițiști și scandează Rușine.

UPDATE. 9:57. Protestul continuă. Participanții scandează: Jos trădătorii.

UPDATE. 9:42 Primele persoane în stat au plecat, însă nu au oferit niciun comentariu presei.
UPDATE. 9:39. Au venit să depună flori și ambasadorii acreditați în Moldova, reprezentanți PDM: Lupu, Diacov, Raisa Apolschi, Monica Babuc, Jizdan, Valentina Buliga, Constantin Tutu, Nae Simion Pleșca,
UPDATE. 9:37. Dodon, Candu și Filip depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

UPDATE. 9:29. La monumentul lui Ștefan cel Mare garda de onoare și mai mulți jurnaliști așteaptă venirea autorităților pentru a depune flori. Monumentul este izolat de un cordon de polițiști. Protestatarii care se află după cordon scandează

UPDATE. 8:59. Din imagini video se vede cum efectivul poliției a fost suplinit cu noi forțe.

Organizatorii transmit live de la fața locului și spun că așteaptă toți doritorii să se alăture. „Poliția a agresat protestatarii pașnici ca să facă loc pentru uzurpatorii Dodon și Filip! Vă așteptăm aici să le spunem ce credem despre ei, să le spunem că nici monumentul lui Ștefan cel Mare, nici independența, nici țara nu le aparțin” este mesajul postat pe pagina Maiei Sandu.

Menționăm că în această dimineață la monumentul lui Ștefan cel Mare autoritățile trebuie să depună flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova

Amintim că, participanții la protestul ACUM au aprobat o proclamație prin care cer demisia Guvernului Filip, organizarea unor alegeri libere ș corecte în baza sistemului proporțional de vot, validarea alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei, anularea imediată a legii amnistiei fiscală, finalizarea investigației privind furtul miliardului și tragerea la răspundere a celor implicați, adoptarea legii Mangnitky și urmărirea penală de către instituțiile UE a cetățenilor R. Moldova pe teritoriul UE unde au fost comise fraudele.