Ministerul Afacerilor Externe a contrazis, marţi, autorităţile din Republica Moldova, susţinând că grupul de 27 de români care a fost blocat în PTF Albiţa, nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească a punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat, scrie Mediafax.

„Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existenţa unui grup de cetăţeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi cu privire la comunicatul de presă transmis de Poliţa de Frontieră a Republicii Moldova. Conform precizărilor instituţiei menţionate, ”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit documentului, aceasta a fost o decizie a autorităţilor Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chişinău urmăreşte ca în dialogul cu autorităţile din Republica Moldova drepturile cetăţenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat şi obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova.

„Din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat”, apreciază MAE.

Peste 100 de tineri care merg pe jos în Marşul Centenarului sunt blocaţi la Vama Albiţa de grănicerii moldoveni.