Pe 31 august, în R. Moldova se sărbătorește Ziua Limbii Române. Tradițional cu această ocazie politicienii din R. Moldova din opoziție și de la guvernare depun flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și la monumentul lui Mihai Eminescu.

Primii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare reprezentații Mișcării de Rezistență Națională ACUM. Cu această ocazie, Maia Sandu și Andrei Năstase au venit și cu un scurt mesaj.

Sandu a spus că trebuie să ne bucurăm că putem să vorbim limba română. „Să-i apreciem pe cei care au luptat ca noi astăzi să putem vorbi liber limba română, să ne amintim că aici întâi a început lupta pentru limba română, pentru alfabetul latin și tot aici a început lupta împotriva regimului de atunci. Este o sărbătoare simbolică și sperăm în continuare să luptăm ca limba română să-și găsească locul în Constituție, așa cum merită și noi cu toții să reușim să dăm jos acest regim și să construim o țară în care se vorbește limba română și o țară în care se trăiește bine”, a declarat lidera PAS.

Andrei Năstase a avut un mesaj mai scurt precizând că pentru el sărbătoarea Limbii Române este în fiecare zi. „Felicitări cu această frumoasă sărbătoare – Ziua Limbii Române, în care ne întreținem de-a lungul timpului. Limba română ar trebui să ne unească pe toți”, a spus Năstase.

Și reprezentanții partidului Liberal au adus un omagiu limbii române depunând flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Potrivit lui Ghimpu, limba română încă nu se simte la ea acasă. „Și mândru sunt și totodată și trist, încă nu se simte bine acasă limba română, mai este strâmtorată, strânsă la perete de limba rusă, dar totuși ceea ce ne-a reușit nouă în acești câțiva ani de zile a fost doar că limba română a devenit limbă oficială și cum se spune o limbă vorbim – româna, o națiune suntem, o țară să fim”, a declarat Ghimpu.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu