/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 300 de ţestoase marine dintr-o specie vulnerabilă, găsite decedate în Mexic

31 august 2018, ora 07:59

Ţestoasele moarte au fost găsite în ocean, marţi, în largul coastelor statului Oaxaca, situat în sudul ţării, conform unui comunicat emis de serviciile mexicane de protecţie a mediului (PROFEPA).

Broaştele ţestoase erau încurcate în năvoade ilegale utilizate mai degrabă pentru pescuitul pe râu decât în ocean, a indicat biroul procurorului federal.

Autorităţile au colectat rămăşiţele ţestoaselor, le-au îngropat şi vor informa pescarii cu privire la riscurile reprezentate de năvoadele ilegale, notează Xinhua.

Exemplarele de broască ţestoasă măslinie ajung pe uscat în diverse state mexicane pentru a-şi depune ouăle, din mai până în septembrie.

”Statutul lor vulnerabil este dat de faptul că ele cuibăresc într-un număr foarte restrâns de zone şi de aceea orice mică perturbare, chiar şi pe o singură plajă pe care îşi depun ouăle, poate avea repercusiuni uriaşe asupra întregii populaţii”, a atras atenţia World Wildlife Fund (WWF).

Un incident similar a avut loc la începutul acestei luni când 102 ţestoase măslinii şi din alte specii au fost găsite decedate într-o rezervaţie din statul mexican Chiapas. Cauza posibilă a morţii lor este în continuare investigată, a menţionat PROFEPA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram