/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

PL și PUN condamnă aplicarea forței de către polițiști față de unioniști

missing
02 septembrie 2018, ora 07:04

„Aceste acțiuni agresive, care au atins integritatea fizică și morală a unioniștilor, denotă faptul, că regimul Plahotniuc-Dodon acționează în tandem, forțând orice normă legală, pentru că văd în Unirea Republicii Moldova cu România o amenințare în adresa regimului dictatorial pe care l-au instaurat în Republica Moldova”, se spune pe pagina de Facebook a PL.

De asemenea, PL consideră că dorința românilor moldoveni de reunificare este mult mai puternică decât orice ambiție politică a binomului de a stopa reunificarea, iar un unionist doborât la pământ înseamnă alți doi, care se vor ridica împotriva nedreptății și pentru cauza Unirii.

Liderul PUN, Anatol Șalaru, a menționat că atacurile brutale ale poliției moldovenești la adresa tinerilor unioniști, la adresa deputatului Constantin Codreanu, prim-vicepreședinte PUN, aruncă Republica Moldova în rândurile țărilor cu regim dictatorial. „Este inadmisibil ca în an centenar, Guvernul Republicii Moldova, în loc să fie un partener al României, agresează demnitari și cetățeni români”, scrie politicianul.

Anatol Șalaru a solicitat public premierului Pavel Filip demiterea ministrului de interne, Alexandru Jizdan și stoparea provocărilor la adresa unioniștilor. De asemenea, a solicitat Parlamentului Republicii Moldova constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care poliția a acționat atât în data de 27 august, când a agresat protestatarii pașnici, membrii PAS și PPDA, cât și a modului în care poliția a acționat împotriva unioniștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram