/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

UE cere ELIBERAREA imediată şi necondiţionată a celor doi jurnalişti Reuters

missing
03 septembrie 2018, ora 11:28

Un judecător din Myanmar i-a găsit pe Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi pe Kyaw Soe Oo, 28 de ani, vinovaţi de încălcarea unei legi cu privire la secretele de stat şi au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare.

Serviciul de politică externă al UE a transmis că sentinţa „subminează libertatea presei, dreptul publicului la informaţie şi dezvoltarea statului de drept în Myanmar”.

„Trebuie să fie revizuite sentinţele de închisoare ale lui Wa Lone şi ale lui Kyaw Soe Oo, iar cei doi jurnalişti să fie eliberaţi imediat şi necondiţionat”, a anunţat serviciul.

Verdictul vine pe fondul presiunii crescânde asupra guvernului laureatului Nobel Aung San Suu Kyi în legătură cu o represiune a securităţii declanşată de atacurile insurgenţilor musulmani Rohingya asupra forţelor de securitate în august 2017.

Mai mult de 700.000 de musulmani Rohingya, apatrizi, au fugit de-a lungul graniţei cu Myanmar cu Bangladesh, potrivit agenţiilor ONU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram