/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Membrul Platformei DA, reținut la vamă, va sta în arest la domiciliu pe perioada anchetei

missing
05 septembrie 2018, ora 15:22

„Procuraturii i sa refuzat plasarea bănuitului pentru posesia ilegală de muniție (cu o bază de probe foarte îndoielnică) în centrul de detenție preventivă. Pentru perioada de anchetă, el va fi liber, dar în arest la domiciliu”, a scris Klimenco pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui, acesta este a patra oară în ultimele două săptămâni, când organele de anchetă din Ucraina încearcă să-l ia în custodie. „Apărarea a demonstrat absența riscurilor în evitarea investigației și intenția de a-și dovedi nevinovăția prin mijloace legale”, a mai scris Klimenco precizând că îi așteaptă ședința de judecată.

Amintim că, Verbițchi a fost reținut la 22 august în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe. În mașina bărbatului au fost găsite 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Moldoveanul, care este și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că totul este o înscenare și o capcană organizată de autoritățile de la Chișinău. De aceeași părere sunt și reprezentanții formațiunii care susțin că astfel sunt intimidați participanții de la protestul de duminică. Pe acest caz, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, i-a expediat o scrisoare deschisă lui Prosenko în care îi spune să nu facă jocul guvernării de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram