Activistul civic și membrul Platformei DA, Ruslan Verbițchi, care a fost reținut în Ucraina fiind bănuit că transporta muniție, va sta în rest la domiciliu pe perioada anchetei. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel  din Odessa, informează avocatul lui Verbițchi, Stanislav Klimenco.

„Procuraturii i sa refuzat plasarea bănuitului pentru posesia ilegală de muniție (cu o bază de probe foarte îndoielnică) în centrul de detenție preventivă. Pentru perioada de anchetă, el va fi liber, dar în arest la domiciliu”, a scris Klimenco pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui, acesta este a patra oară în ultimele două săptămâni, când organele de anchetă din Ucraina încearcă să-l ia în custodie. „Apărarea a demonstrat absența riscurilor în evitarea investigației și intenția de a-și dovedi nevinovăția prin mijloace legale”, a mai scris Klimenco precizând că îi așteaptă ședința de judecată.

Amintim că, Verbițchi a fost reținut la 22 august în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe. În mașina bărbatului au fost găsite 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Moldoveanul, care este și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că totul este o înscenare și o capcană organizată de autoritățile de la Chișinău. De aceeași părere sunt și reprezentanții formațiunii care susțin că astfel sunt intimidați participanții de la protestul de duminică. Pe acest caz, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, i-a expediat o scrisoare deschisă lui Prosenko în care îi spune să nu facă jocul guvernării de la Chișinău.