Premierul Pavel Filip a vizita marți Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății care gestionează și fostul spital al Căii Ferate din Moldova. El a rămas „consternat” de luxul găsit într-un salon, care aparținea Spitalului Căii Ferate din Moldova - cu pat de marmură, cabină de duș cu telefon, covoare scumpe.

„Este pur și simplu o bătaie de joc. Când știu că avem datorii la salarii la Calea Ferată, tot timpul a fost subfinanțat și acest spital și să vedem bani investiți acolo unde nu trebuie. Cu banii aceștia mai bine cumperi încă o cadă sau trei căzi, alte echipamente pentru proceduri. Deci, spațiu utilizat absolut inutil și nu este altceva decât o reminiscență sovietică, că șefii trebuie să stea separat”, a spus Pavel Filip.

Premierul a cerut Ministerului Sănătății, care recent a preluat gestiunea spitalului CFM, să reorganizeze acest spațiu și să instaleze aici mai multe paturi pentru pacienți, subliniind că banii statului trebuie cheltuiți eficient.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că, începând cu luna octombrie curent, Spitalul Clinic al MSMPS va fi responsabil de tratamentul specializat al veteranilor de război.

În cadrul spitalului, urmează a fi creat și un Consiliu Obștesc cu participarea veteranilor, pentru asigurarea transparenței în activitate și acordarea asistenței medicale necesare. În prezent, instituția are mai multe secții de tratament și de reabilitare cu o capacitate de 85 de locuri staționare.