/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ PSRM a intrat în campanie „pre-electorală”. Dodon: Nu exclud că voi candida la alegerile Parlamentare

05 septembrie 2018, ora 13:25

„Începând de astăzi PSRM este în campania pre-electorală activă de pregătire pentru alegerile parlamentare”, a declarat Dodon. În acest context, șeful statului a mai declarat că nu exclude că însuși va candida pe listele electorale ale partidului.

„Eu personal examinez posibilitatea să candidez pe listele partidului socialist și la următoarele alegeri parlamentare. Pentru că un președinte fără suportul majorității parlamentare nu poate să-și îndeplinească eficient toate atribuțiile. În 2016 cetățenii m-au susținut la alegeri prezidențiale, însă oponeniii mi-au scos toate atribuțiile. Sarcina noastră este să obținem majoritatea voturilor pe liste de partid și să învingem în majoritatea circumscripțiilor electorale, atât în țară, cât și peste hotare”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai declarat legislația îi permite. „Eu voi ajuta partidul să obțină majoritatea în parlament. Legislația nu presupune suspendarea din funcție a Președintelui și Prim-ministrului în perioadă campaniei electorale, în caz dacă participă în calitate de candidați pe liste electorale”, a adăugat șeful statului.

În același timp, șeful statului a menționat că începând cu ziua de sâmbătă, socialiștii încep în fiecare centru raional acțiuni masive în cadrul cărora, vor alege, împreună cu colegii din teritoriu, care vor fi candidații pe circumscripții.

Totodată, acesta a anunțat că la sfârșitul lunii octombrie, începutul lui noiembrie, va organiza un eveniment masiv în centrul Chișinăului, însă nu a oferit detalii, precizând că „o să vedeți”.

De asemenea, Dodon a afirmat că timp de nouă ani la guvernare s-au aflat doar partidele pro-europene, enumerând PLDM, PL și PD, totodată, șeful statului a spus că opoziția pro-europeană nu există. „Cei care sunt în piață și fac proteste sunt partenerii de guvernare ai PD în ultimii ani, care de voie sau de nevoie s-au trezit în opoziție”, a declarat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram