Șeful statului, Igor Dodon, afirmă că organele competente trebuie să investigheze ce-i cu vilele lui Plahotniuc și informațiile descoperite de jurnaliștii RISE, dar întâi este necesară o reacție de la liderul PDM.

„Mai întâi trebuie de să vedem care este reacția celui care este vizat, domnul Plahotniuc, și după aceasta sunt organe de stat care trebuie să investigheze dacă este încălcată legea sau nu,să explice toate lucrurile”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că, potrivit unui investigații RISE, Vlad Plahotniuc ar deține mai multe proprietăți exclusiviste care n-au figurat niciodată în declarațiile lui de avere. RISE Moldova a identificat patru dintre ele. Înșiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei. Potrivit jurnaliștilor, de când s-a făcut politician, Vladimir Plahotniuc a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse.