/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ce spun surse din cadrul liceului Orizont despre reținerea celor șase persoane din cadrul instituției

06 septembrie 2018, ora 10:24

„Aceștia au fost reținuți forțat în această dimineață în timp ce ieșeau din casă pentru ca să meargă la muncă. Nu li s-a spus nici un motiv al reținerii și au fost forțați să urce într-o mașină. Nimeni nu știe unde aceștia se află. Avocații încearcă să facă ceva pentru a obține informații. Credem că vor să îi scoată din țară pentru că este o cursă la ora 10.20 spre Istanbul. Bănuim că vor să îi scoată ilegal din țară, pentru că deja a existat un astfel de precedent”, a comunicat pentru ZdG o sursă din cadrul liceului.

Potrivit primelor informații, a fost reținut Riza Dogan, directorul filialei Durești, Hasan Karacaoglu, director general adjunct, Ahmet Bilgi, directorul filialei Ciocana, un economist, un profesor și fiul acestuia.

„Persoanele care i-au reținut s-au prezentat ca fiind de la Serviciul de Securitate. Suntem acum la Aeroport și verificăm zonele de ieșire pentru ca să vedem dacă aceștia sunt în zonele de așteptare”, ne-a comunicat și unul dintre avocații liceului.

Din cele șase persoane reținute, două au fost eliberate. Este vorba de un profesor și fiul directorului adjunct, în vârstă de 16 ani, care potrivit surselor din cadrul liceului, au fost ținuți într-o mașină pe parcursul unei ore, fără a li se explica motivul reținerii. Ulterior, cei doi au fost lăsați să plece.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram