Secretarul de stat al ministerului Justiției susține că Moldova riscă o condamnare la CEDO dacă Serviciul de Informații Secrete nu are suficiente probe în cazul cetățenilor turci, angajați ai liceului Orizont, care au fost ridicați de angajați ai SIS.

„Sper că în mapele SIS există documente solide care justifică expulzarea cetățenilor turci pentru că din comunicatul lor rezultă că de o condamnare la CtEDO scăpăm doar dacă cei expulzați nu se vor adresa”, a scris pe pagina sa de facebook, Nicolae Eșanu, secretarul de Stat al ministerului Justiției.

Pe marginea acestui caz Amnesty International Moldova s-a arătat îngrijorată de reținerea celor șapte persoane, iar un deputat PLDM a adresat o interpelare la SIS în care solicită explicații privind expulzarea a celor șapte angajați.

Precizăm că, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că șapte cetățeni străini au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova și au fost expulzate din ţară. Totodată, SIS afirmă că printre cei 7 cetăţeni străini nu se numără niciun minor.