Nu există nicio legătură între renovarea clădirii Președinției și reținerea angajaților liceului moldo-turc Orizont. A declarat șeful statului Igor Dodon pentru Newsmaker ca răspuns la o solicitare de a comenta acuzațiile politicienilor de opoziție. El a subliniat, de asemenea, că, după victoria sa în alegeri, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost scos din subordinea președintelui.

„Nu poate fi nicio legătură”, a declarat Dodon. Ulterior acesta a venit și cu un comentariu pe facebook, în care susține că nu-l mai uimesc standardele duble ale presei.

„Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice. A diplomaților rusi, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerința occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat. Acum, să așteptam explicațiile instituțiilor, fără a cădea în interpretări gratuite și speculații politice sterile”, a scris Dodon pe facebok.

Precizăm că anunțul despre reținerea a șapte angajați ai liceului mold-turc Orizon a trezit un val de reacții în R. Moldova. Politicienii de opoziție, dar și organizații non-guvernamentale au declarat că reținerea acestora este ilegală.

SIS a informat că a expulzat din țară șapte cetățeni străini pentru că ar avea legături cu organizație teroriste.